Anonim

Lugemisaeg 2 minutit

Ira Koersi arhitektuuri- ja sisekujundusstuudio ning Roelof Mulderi graafiline disain tegid selle raamatukogu ümberehitamisel koostööd, viies ellu projekti, mis on võitnud mitu auhinda, sealhulgas maineka 2009. aasta Suure Siseauhinna .
Üliõpilaste jaoks on see nende teine ​​kodu ja iga päev naudib neid eeliseid 2500–5000 üliõpilast. Sissepääsu juures tervitab teid suur heledast puidust loendur, mille esiküljel on suurte tähtedega kirjutatud: INFORMATIE, nii et selle toimimises pole kahtlust. Interjöör on puhas ja valge, välja arvatud mõned halli ja mustanahalised puudutused suurtes ühisruumides, näiteks rühmatööde jaoks, mille lauad teraslampide all meenutavad söögituba.

La parte más cálida, la más natural

Kõige soojem osa, kõige loomulikum © Corbis

Atmosfäär on külm, kuigi lugemisaladele jõudes muutub see mugavamaks, seda kaunistavad värviline mööbel ja mõned istikud ja puutüvedega tehtud lauad . Kuid kõige tähelepanuväärsem piirkond on raamatute hoiuala: neid hoitakse eraldi virnastatud punastes plastkastides, tuhandetes kastides tühja numbriga, mis määrab, milline raamat see on.
Õpilased saavad raamatu Interneti kaudu tellida ja selle neoontuledega valgustatud lattu korjata, mis annavad keskkonnale dramaatilise ja teatraalse efekti . Raamatuid käsitletakse kui kummalisi laboratooriumieksemplare, aardeid, mida tuleb niipalju hellitada, et neid ei saa isegi lugejate vaatega kokku puutuda.
Graafiline disainer, multidistsiplinaarne kunstnik ja tüpograafiaekspert Roelof Mulder oli Rotterdami disainiauhinna esimene võitja, kes on teinud koostööd selliste Hollandi suurepäraste disaineritega nagu Droog Design või Marcel Wanders, ning on olnud ajakirja Frame kunstiline juht. Ta ütleb meile: „Tahtsime pakkuda õpilasele tühja lõuendi, et nad oma esemete ja isikliku keskkonnaga peavad raamatukogu oma teiseks koduks. Korraldasime külma ja sooja ruumi vahetuse erinevate funktsioonide jaoks, mida seal arendatakse. ”

INFORMATIE, por si no te habías dado cuenta

INFORMATIE juhuks, kui te poleks märganud © Corbis

See ruum on ajutine kuni uue hoone ehitamiseni, kuid peidetud raamatute punast tuba on raske unustada. Võib-olla on nende varjamine metafoor ebakindlale tulevikule, mis ootab paberraamatuid . Selles raamatukogus on nad tolmu ja kangekaelsete silmade eest kaitstud, justkui oleksid nad juba säilmed.